Срби, причате ли српски?

Писао 0 коментара
kopija-datoteke-utf-8-b-0ktqntci0j7qk9cg0jdqpncy0ijqkcdqt9cwingc0lxqutgb0y%5c-%0d%0a%09filename-1%5c-iucg5n

Ако вам кажем да због свега овог што нам се дешава и нисам баш добро, ви ме нећете разумјети. Мораћу да вам кажем да нисам океј.  Не могу више ни да будем срећан, или како ми волимо да кажемо happy. Због свега овог не могу више ни да водим рачуна како се облачим, или да се мало боље разумијемо, не могу више да водим рачуна о свом стајлингу. Синоћ ме мој френд таговао на кавер слици када смо заједно били на једном партију. Стајлинг ми није био баш кул, па сам му послао мејл у коме сам му рекао да ме одтагује са тог инвента. Он је мени само кратко у инбокс написао сори…и било ми је све јасно. Јасно као и сада, јасно докле смо стигли..

 

Желим да вам саопштим драги моји Срби да сам и ја као Србин почео да учим енглески језик како би се са нама Србима у блиској будућности могао споразумјети. Пошто видим да више никакве вајде немам од овог нашег српског језика, ја сам одлучио не само да научим енглески језик, него и да заборавим српски. Шта ће ми !

 

Нисмо ваљда толико луди да причамо српски, поред нашег енглеског. Ми смо европски народ, европских схватања и размишљања. Нисмо луди да причамо и пишемо српски, па да ме моји пријатељи Срби хејтују.  Знам једног свог друга, баш се човјек фолира. Све пише на српском језик и нема ни један цитат на енглеском. Баш никако није у тренду.

 

Запитајмо се, да ли смо у нашим очима више вриједнији што се правимо странци у сопственој земљи, што тако мислимо да припадамо модерним токовима и процесима, да смо тако дио глобализације и глобалног тржишта. Шта је то у нама што нас вуче даље од нас самих?

 

Још један у низу примјера нашег конформистичког начина понашања, гдје слиједимо једни друге како бисмо били дио масе које је ,,модерна”, не увиђајући штету коју тиме производимо. Пуно је оних који након пет дана курса енглеској језика, нису више у стању да се те научене ријечи сјете на матерњем језику.

 

Да ли је ово још једна криза националног идентитета и националне свијести у коју западамо или већ неколико деценија нисмо из ње никако ни изашли?

 

Треба да схватимо да смо ми једини чувари нашег културног насљеђа. Ако ми нећемо писати нашим писмом  и говорити нашим језиком, ко ће то онда умјесто нас?

 

Ако сте сагласни са овим, онда ПОДИЈЕЛИТЕ ОВУ ОБЈАВУ, само немојте ШЕРОВАТИ ОВАЈ ПОСТ!

TAGS: